Om Svendborg Motor Co.

Om Svendborg Motor Co.

Vi er et alsidigt bilhus med en bred vifte af kompetencer inden for person-, vare- og erhvervsbiler.

Vi sætter en stor ære i at levere professionel rådgivning i øjenhøjde. 
Uanset hvad du er på udkig efter. Vi bestræber os på, at finde lige netop den løsning som tilgodeser dine ønsker og behov.

Vi er autoriseret Opel, Suzuki og Iveco serviceværksted – Desuden tilbyder vi Dinitrol undervognsbehandlinger, autolakering, maling af interiør, sandblæsning, glasblæsning og industriel overfladebehandling (træ og metalemner).

Vi er et stærkt team af loyale medarbejdere, som altid står klar til at betjene vores kunder på bedste vis, hvad enten det drejer sig om bilkøb, skade eller serviceeftersyn.

På værkstedet er vores topuddannede serviceteknikere klar til at servicere din bil. Serviceteknikerne modtager løbende den nødvendige efteruddannelse, som skal til for at kunne give din bil den optimale service.

Som kunde kan du altid være sikker på kvaliteten af vores arbejde på værkstedet, idet vi arbejder efter skrappe normer og standarder, som er fastsat af vores samarbejdspartnere, Opel, Suzuki, Iveco samt Dinitrol, som kontrolleres af DTI.

Svendborg Motor Co. A/S
– Den daglige ledelse udgør direktør Jan Bøttiger og afdelingsledere.

Vores historie

Svendborg Motor Co. A/S blev etableret i 1922. Vi har derfor mange års erfaring indenfor bilbranchen.

1922 – Richard Møller overtager et værksted med tilhørende Shell tank i Havnegade og startede som selvstændig mekaniker.

1945 – Richard Møller indgår kontrakt med General Motors og dermed forhandling af Opel, Vauxhall/Bedford samt GM’s amerikanske modeller

1947 – Nyt værksted bliver bygget på Toldbodvej 17/Møllergade 66. – I Havnegade forblev udstilling samt autolakering.

1960 – General Motors beslutter at Opel og Vauxhall skulle deles op i særskilte forhandlinger.

1962 – Richard Møller beslutter grundet pladsudfordringer at splitte firmaet Rich. Møller A/S med et nyt selskab, Svendborg Motor Co. A/S. som overtager forhandlingerne af Vauxhall/Bedford, firmaet bliver etableret i nyopførte bygninger på odensevej med sønnen Preben Møller som direktør.

1960-1970 – Udviklingen gik stærkt og aktiviteterne blev udvidet med forhandling af Lada og Hanomag. Mærket Hanomag udgik senere efter Mercedes overtaget.

1972 – Vauxhall/Bedford blev et mindre mærke for til sidst at udgå/smelte sammen med Opel.

1981 – Richard Møller går bort i februar 1981. – Alle aktiviteter er nu samlet under firmanavnet Rich. Møller-Svendborg Motor Co. A/S

1991 – Jan Bøttiger der er 3 generation. Køber og overtager Rich. Møller-Svendborg Motor Co. A/S – Navnet forkortes til Svendborg Motor Co. A/S

1993 – Lada forhandlingerne ophører i det selvstændige selskab Autojyden Svendborg ApS. Som ikke længere eksistere.

2001 – Svendborg Motor Co. A/S bliver forhandler af Suzuki

2017 – Salgsafdelingen renoveres med ny facade og udstilling.